Planter i fødevarer
Fødevarer fra planter har altid været en del af vores DNA i Dragsbæk, og vi er vant til at være i konkurrence mod de konventionelle mejeriprodukter. At konvertere til et mere plantebaseret fødevaresystem er afgørende for at reducere det globale klimaaftryk. Vi stræber efter at gøre det endnu nemmere for vores kunder og forbrugere at bringe flere planter ind i deres kost.
Planter i fødevarer
Fødevarer fra planter har altid været en del af vores DNA i Dragsbæk, og vi er vant til at være i konkurrence mod de konventionelle mejeriprodukter. At konvertere til et mere plantebaseret fødevaresystem er afgørende for at reducere det globale klimaaftryk. Vi stræber efter at gøre det endnu nemmere for vores kunder og forbrugere at bringe flere planter ind i deres kost.
Reducer dit fodaftryk med planteolier
Hvad vi spiser, kan have stor betydning for vores klimaaftryk. Smør er ikke bare en fast vare i mange danske hjem, det er også en fødevare med et af de højeste klimaaftryk på over 14 kg CO2e/kg. Ved at skifte fra mælkefedt til planteolier, eller skifte fra komælk til havre, kan vi derfor gøre en stor forskel for vores reduktionsmål. Og dette gælder ikke kun smør. Dragsbæk er blandt Europas mest innovative virksomheder inden for udvikling af smag og tekstur fra planteolier – noget vi f.eks. opnår ved fermentering eller tilsætning af bakteriekulturer. Vi har store ambitioner for yderligere udvikling på dette område i de kommende år.
Hvad du sparer...
NATURLI’ Block
2,5 kg CO2e/kg
83 % lavere end dansk smør
(Smør: 14,3 kg CO2e/kg)
AMA Flydende
1,87 kg CO2e/kg
87 % lavere end dansk smør
(Smør: 14,3 kg CO2e/kg)
NATURLI’ Cookie
Dough Deluxe
1,8 kg CO2e/kg
62 % lavere end Cookie Dough mælkeis
(Cookie Dough mælkeis:
4,79 kg CO2e/kg)
Kilde: CarbonCloud, September, 2024
NATURLI’ Havredrik
0,42 kg CO2e/kg
66 % lavere end letmælk
(Letmælk: 1,25 kg CO2e/kg)
AMA Madlavning 4%
0,42 kg CO2e/kg
83 % lavere end madfløde
(Madfløde 9%: 2,5 kg CO2e/kg)
NATURLI’ Spreadable
2,84 kg CO2e/kg
61 % lavere end smørbar fra mælkefedt
(Smørbar animalsk: 7 kg CO2e/kg)
Kilde: CarbonCloud, September, 2024
Vores mål er at øge andelen af planter i mejeri.
NATURLI'
NATURLI’ er spydspidsen i Dragsbæks portefølje af plantebaserede produkter. Alle NATURLI’s produkter er lavet på planter, og der lægges stor vægt på både smag og funktionalitet. Valg af ingredienser og leverandører foretages med omhu for at minimere klimaaftrykket på vores produkter.
Leverandører
Vi prioriterer brugen af lokale råvarer for at støtte bæredygtig planteproduktion i Danmark. Mange af vores nøgleingredienser, såsom rapsolie, havre og rug, kommer fra lokale landmænd i Jylland og andre regioner i Danmark. For at sikre de bedste ingredienser til vores produkter, samarbejder vi også med leverandører globalt.
Alle vores leverandører gennemgår en grundig screening baseret på vores Supplier Code of Conduct, for at sikre optimale arbejdsforhold og høj produktkvalitet.
Vi anvender desuden kulstofberegningsværktøjer til at måle og minimere vores CO2-udslip, hvilket hjælper os med at vælge de mest klimavenlige løsninger. Vores etiske retningslinjer sikrer, at vi altid handler i overensstemmelse med gældende love og høje etiske standarder.
Dragsbæk som arbejdsplads
Hos Dragsbæk er vores medarbejdere hjertet af vores virksomhed. Vi prioriterer en sikker og sund arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og oplever en god balance mellem arbejde og privatliv. Vi måler vores succes gennem medarbejdertilfredshed samt sundheds- og sikkerhedsvurderinger.
For at sikre diversitet og forskellige perspektiver i vores ledelse, har vi klare måltal for kønsmæssig sammensætning. Vi ser det som vores ansvar at fremme et inkluderende arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere behandles med respekt og værdighed. Dette afspejler vores dybt rodfæstede værdier og etiske retningslinjer