Planter i fødevarer

Fødevarer fra planter har altid været en del af vores DNA i Dragsbæk, og vi er vant til at være i konkurrence mod de konventionelle mejeriprodukter. At konvertere til et mere plantebaseret fødevaresystem er afgørende for at reducere det globale klimaaftryk. Vi stræber efter at gøre det endnu nemmere for vores kunder og forbrugere at bringe flere planter ind i deres kost.

Planter i fødevarer

Fødevarer fra planter har altid været en del af vores DNA i Dragsbæk, og vi er vant til at være i konkurrence mod de konventionelle mejeriprodukter. At konvertere til et mere plantebaseret fødevaresystem er afgørende for at reducere det globale klimaaftryk. Vi stræber efter at gøre det endnu nemmere for vores kunder og forbrugere at bringe flere planter ind i deres kost.

Reducer dit fodaftryk med planteolier

Hvad vi spiser, kan have stor betydning for vores klimaaftryk. Smør er ikke bare en fast vare i mange danske hjem, det er også en fødevare med et af de højeste klimaaftryk på over 14 kg CO2e/kg. Ved at skifte fra mælkefedt til planteolier, eller skifte fra komælk til havre, kan vi derfor gøre en stor forskel for vores reduktionsmål. Og dette gælder ikke kun smør. Dragsbæk er blandt Europas mest innovative virksomheder inden for udvikling af smag og tekstur fra planteolier – noget vi f.eks. opnår ved fermentering eller tilsætning af bakteriekulturer. Vi har store ambitioner for yderligere udvikling på dette område i de kommende år.

Hvad du sparer...

NATURLI’ Block

2,5 kg CO2e/kg

83 % lavere end dansk smør

(Smør: 14,3 kg CO2e/kg)

AMA Flydende

1,87 kg CO2e/kg

87 % lavere end dansk smør

(Smør: 14,3 kg CO2e/kg)

NATURLI’ Cookie
Dough Deluxe

1,8 kg CO2e/kg

62 % lavere end Cookie Dough mælkeis

(Cookie Dough mælkeis:
4,79 kg CO2e/kg)

Kilde: CarbonCloud, September, 2024

NATURLI’ Havredrik

0,42 kg CO2e/kg

66 % lavere end letmælk

(Letmælk: 1,25 kg CO2e/kg)

AMA Madlavning 4%

0,42 kg CO2e/kg

83 % lavere end madfløde

(Madfløde 9%: 2,5 kg CO2e/kg)

NATURLI’ Spreadable

2,84 kg CO2e/kg

61 % lavere end smørbar fra mælkefedt

(Smørbar animalsk: 7 kg CO2e/kg)

Kilde: CarbonCloud, September, 2024

Vores mål er at øge andelen af planter i mejeri.

NATURLI'

NATURLI’ er spydspidsen i Dragsbæks portefølje af plantebaserede produkter. Alle NATURLI’s produkter er lavet på planter, og der lægges stor vægt på både smag og funktionalitet. Valg af ingredienser og leverandører foretages med omhu for at minimere klimaaftrykket på vores produkter.

Leverandører

Vi prioriterer brugen af lokale råvarer for at støtte bæredygtig planteproduktion i Danmark. Mange af vores nøgleingredienser, såsom rapsolie, havre og rug, kommer fra lokale landmænd i Jylland og andre regioner i Danmark. For at sikre de bedste ingredienser til vores produkter, samarbejder vi også med leverandører globalt.

Alle vores leverandører gennemgår en grundig screening baseret på vores Supplier Code of Conduct, for at sikre optimale arbejdsforhold og høj produktkvalitet. 

Vi anvender desuden kulstofberegningsværktøjer til at måle og minimere vores CO2-udslip, hvilket hjælper os med at vælge de mest klimavenlige løsninger. Vores etiske retningslinjer sikrer, at vi altid handler i overensstemmelse med gældende love og høje etiske standarder.

Dragsbæk som arbejdsplads

Hos Dragsbæk er vores medarbejdere hjertet af vores virksomhed. Vi prioriterer en sikker og sund arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og oplever en god balance mellem arbejde og privatliv. Vi måler vores succes gennem medarbejdertilfredshed samt sundheds- og sikkerhedsvurderinger.

For at sikre diversitet og forskellige perspektiver i vores ledelse, har vi klare måltal for kønsmæssig sammensætning. Vi ser det som vores ansvar at fremme et inkluderende arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere behandles med respekt og værdighed. Dette afspejler vores dybt rodfæstede værdier og etiske retningslinjer

Governance & Politikker

Som delejet af Orkla følger vi nøje Orklas overordnede politikker, foruden Orklas adfærdskodeks og etiske retningslinjer, som beskrevet i Orkla Code of Conduct.

Disse politikker inkluderer Animal Welfare Policy, Food Ingredients EHS Policy, Human and Labour Rights Policy, Marine Policy, Nature and Climate Policy, Palm Oil Policy, Policy for Food Safety and Quality, Policy on GMO’s, Tax Policy og Zero Deforestation Policy.

Vores governance-struktur sikrer, at vi handler ansvarligt og etisk i alle aspekter af vores forretning. Vi ser det som vores ansvar at fremme dyrevelfærd, beskytte miljøet og respektere menneskerettighederne i hele vores værdikæde. Vores ESG-rapportering er udarbejdet efter de europæiske standarder for bæredygtighedsrapportering, og vores klimaregnskab følger principperne i Greenhouse Gas Protocol (GHGP).

ESG og Rapportering

Som en del af Dragsbæks arbejde med ansvarlighed, offentliggør vi hvert år en ESG-rapport, som giver et samlet overblik over vores indsats inden for miljø, sociale forhold og god selskabsledelse.

Vores rapportering følger de europæiske standarder for bæredygtighedsrapportering (ESRS), og vores klimaregnskab er udarbejdet i overensstemmelse med Greenhouse Gas Protocol (GHGP).

Rapporten dokumenterer blandt andet vores klimaaftryk, energiforbrug, affaldshåndtering, arbejdsulykker og arbejdet med ansvarlighed i leverandørkæden – herunder råvareindkøb, emballage og transport.

Vi ser ESG-rapporten som et vigtigt værktøj i vores arbejde med at blive klogere, handle mere ansvarligt og skabe transparens om vores mål og resultater.