Menu Skip intro

DRAGSBÆKS HØJE KVALITET

Sikkerheden og kvaliteten skal være i orden.

Vi lægger stor vægt på fødevaresikkerheden omkring de produkter, vi producerer. Samtidig skal produkterne være af høj kvalitet.

Råvarerne kontrolleres allerede ved ankomsten, og gennem hele produktionen er der løbende omfattende kvalitetskontrol. Kontrollen afsluttes med et endeligt kvalitetstjek på de færdige produkter, inden de forlader Dragsbæk.

Dragsbæk har opnået topkarakter (Grade A) hos British Retail Consortium, der har en global standard, som anvendes af en lang række detailvirksomheder overfor deres leverandører. Standarden er et internationalt anerkendt kvalitetsstempel.

Dragsbæk anvender HACCP, der er et internationalt anvendt ledelsesværktøj til styring af fødevaresikkerheden. HACCP er en metode, hvor risikofaktorer, som kan skade forbrugeren, identificeres, vurderes og kontrolleres. Kvalitetssystemet gælder samtlige produkter og processer hos Dragsbæk.

MILJØ

Hos Dragsbæk bestræber vi os på løbende at tilgodese både det ydre miljø og arbejdsmiljøet.

Det er således vigtigt for os, at produktionen af råvarer sker på en så miljømæssig forsvarlig måde som muligt.

 

BÆREDYGTIG PALMEOLIE

Palmeolie er den mest anvendte vegetabilske olie og anvendes bredt af fødevareproducenter over hele verden. Inden for margarine- og fedtstofindustrien anvendes palmeolie primært for at tilføre produkterne den rigtige konsistens, som gør dem lette at anvende for vores kunder.

Dragsbæk ønsker at tage et aktivt medansvar for en bæredygtig udvikling af sårbare råvarer. Derfor gik vi allerede i 2007 aktivt ind i det internationale samarbejde i Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), som arbejder for at fremme bæredygtig produktion af palmeolie. Dragsbæk er certificeret af RSPO til anvendelse og salg af RSPO certificerede olier og margariner, og der indkøbes certifikater til al den palmeolie, der indgår i egne mærkevarer som f.eks. Bakkedal og AMA. Vi kan derfor tilbyde alle vore kunder produkter baseret udelukkende på RSPO-certificerede olier. Dragsbæk afsætter kontinuerligt ressourcer til at orientere vore kunder om bæredygtig palmeolie og fremme anvendelsen af RSPO-certificeret olie. Se certifikat her.

 

PRODUKTIONEN

Selve produktionen hos Dragsbæk indebærer ikke en særlig belastning af det ydre miljø. Vi bruger energi og vand i vores produktionen, og vi udleder spildevand, som håndteres på forsvarlig vis. Vi bestræber os naturligvis hele tiden på at bruge så lidt energi og vand som muligt. Det er godt for miljøet og det er god økonomi. Endelig lægger vi vægt på et godt arbejdsmiljø – både fysisk og psykisk. Blandt andet har vi så vidt det er muligt automatiseret monotone arbejdsprocesser og tunge løft.

Dragsbæk A/S, med hovedsæde i Thisted, er producent og leverandør af et bredt sortiment af fødevarer til forbrugere og professionelle både i og udenfor Danmark.