Dragsbæk gennemfører stor organisationsændring for at gøre det synligt for omverdenen, hvilke styrker familien indeholder.
Igennem mange år har Dragsbæk i Thisted udviklet sin portefølje af fødevarer. Det hele startede med margarine og fedtstoffer. Siden er kompetencerne blevet brugt til at udvikle nye virksomheder, nye produkter og nye forretningsområder. Eksempelvis en bred pallette af plantebaserede fødevarer under NATURLI’ brandet samt blandingsprodukter under fx Bakkedal brandet. Men slægtskabet – og dermed den samlede styrke i familien – har været for svært at få øje på for potentielle kunder i ind- og udland.
Det skal der laves om på. De enkelte selskaber i Dragsbæk koncernen – NATURLI’ Foods, Grønvang Food, Ismejeriet Thy og Scandinavian Retail Food – bliver derfor integreret i en ændret organisationsstruktur. Dels for at styrke interne og eksterne synergier i selskaberne imellem, og dels for at skabe en mere sammenhængende oplevelse for Dragsbæk Gruppens kunder og partnere. Løbende vil rækken af 100% Dragsbæk-ejede selskaber blive fusioneret under Dragsbæk A/S.
Dragsbæk bliver mere synlig
Udadtil vil kunder i ind- og udland fremover opleve, at der fx kommer til at stå Dragsbæk øverst på bagvæggen, når der er internationale fødevaremesser, mens de enkelte brands som NATURLI’, AMA, Bakkedal og Dragsbæk er det klare bevis på, hvad familiens medlemmer – på tværs af kategorier – mestrer på produktplan.
Dragsbæk Gruppen er en innovativ fødevareproducent, som består af 500 medarbejdere, der bringer Dragsbæk ud til mere end 40 internationale markeder. Bag den årlige omsætning på godt to mia. kroner, står alt fra store industrikunder i fødevaresektoren til supermarkedskæder og food service-institutioner. Dragsbæk står bag en række egne stærke brands samt private label produkter.
Investerer i fremtiden
”Vi investerer i fremtiden og gennemfører nu en større organisationsændring, så Dragsbæk koncernen – og dermed styrkerne i familieskabet – giver yderligere synergi og træder tydeligt frem. Vi kan så meget på tværs af de enkelte virksomheder og brands, som kunderne skal kunne se og få bedre gavn af i en verden, hvor der stilles stadig større forventninger,” siger Christian Munk, CEO i Dragsbæk.
Dragsbæk er i dag kendt og anerkendt for sine forædlede vegetabilske produkter med lav klimabelastning, og er blandt de største eksportører af økologiske fødevarer i Danmark.
”Vi har en spydspidsposition inden for grønne fødevarer, og den skal vi udnytte bedre til at sætte fart under endnu flere innovationer med lav klimabelastning. Både af hensyn til forbrugerne og til de mange kunder, fx industrikunder og supermarkedskæder, som skal i mål med deres klimaindsats og dokumentation heraf,” siger Christian Munk.
Nye forretningsenheder
Dragsbæk danner nye forretningsenheder:
– Dragsbæk Foods, hvor de plantebaserede fedtstoffer hører hjemme
– Dragsbæk Beverage & Nutrition med drikke og andre produkter inden for mejeri
– Dragsbæk Ice Cream & Desserts med is og desserter
– Dragsbæk Trading samler gruppens 3. parts handel
– Dragsbæk Iceland, som består af gruppens islandske aktiviteter
Fra NATURLI’ til større satsning
Som en naturlig konsekvens af et mere fremtidsrettet fødevarefokus, bliver Henrik Lund, tidligere CEO for NATURLI’ Foods, fremtidig direktør for den grønne satsning, som er et vigtigt område på tværs af forretningsenheder.
”Efter en vanvittig rejse med NATURLI’ i de seneste ti år, bliver det utrolig spændende at være med til at skabe en fremtidssikret portefølje for Dragsbæk koncernen. Og selv om jeg i høj grad fortsat vil være involveret i NATURLI’, er jeg sikker på, at der er store muligheder på tværs af vores virksomhed” siger Henrik Lund.
Formelt træder organisationsændringen i kraft 3. marts 2025.
Nævnt i;
Alt materiale kan frit anvendes med kildeangivelse: Dragsbæk A/S. Har du brug for yderligere information, kommentarer eller interview, er du altid velkommen til at kontakte:
Presseansvarlig:
Jacob Yde Knudsen
Dragsbæk er en ledende producent og leverandør på det nordiske marked, med ekspertise indenfor plante- og hybridprodukter i mejeri, til både private og professionelle.
© 2025