Rekord år i Dragsbæk: 20% vækst i et marked på slingrekurs
Mens mange i fødevarebranchen kæmper med salg og bremser op, sætter Dragsbæk foden på speederen, og kan i år melde om en vækst på hele 20 procent. Det svarer til et større trecifret millionbeløb.
”Markedet er polarisereret, men det spiller til vores fordel. Det er det ekstreme der hitter hos forbrugerne, og hvor andre skruer ned eller trækker sig helt, skalerer vi op på specialer som økologi, hybrid og plantebaseret,” siger Christian Munk, adm. direktør i Dragsbæk.
Efterspørgslen er så høj at Dragsbæk har måtte udvidet med 2 ekstra lagerhuse ved deres fabrikker i henholdsvis Vejen og Randers for at have plads til både råvarer og færdigvarer. Dermed øges lagerkapaciteten med 15.000 paller.
”Når vi rammer loftet i produktionen, udvider vi. Sådan har det altid været i Dragsbæk, og sådan bliver det ved med at være,” siger Christian Munk.
Fra niche til volumen
En vigtig driver bag væksten er de plantebaserede og økologiske smøralternativer, som i dag har fået gennembrud på flere eksportmarkeder. Det er ikke mindst i Storbritannien, hvor NATURLI’ Organic Spreadable netop er kåret som den bedste i sin kategori af The Guardian, foran nogle af de største internationale konkurrenter.
“NATURLI’ Smørbar er beviset på, at vi kan tage kampen op globalt – og vinde. En exceptionel supply chain af vegetabilske olier og økologi, kombineret med mere end 100 års erfaring med netop de råvarer i produktionen, gør at vi kan levere de bedste produkter i stor skala,” siger Christian Munk.
Klar til fremtiden
Dragsbæk har de seneste år samlet aktiviteterne i fem divisioner: Foods, Beverage & Nutrition, Ice Cream & Desserts, Trading og Iceland. Den nye struktur skal sikre, at koncernen, der i dag huser mere end 300 medarbejdere i Danmark, kan levere bredt – både til detail, foodservice og industri – men med et specialiseret og fleksibelt fokus.
”Omlægningen af divisioner i Dragsbæk har netop haft til formål fremhæve fleksibilitet og tilpasningsdygtighed, og det nyder vi godt af lige nu,” siger Christian Munk.